Van der Maarel ArtEco
Marijke van der Maarel-Versluys en dr. Eddy van der Maarel
Agenda NL

 

Actualiteiten 2015-

 

Juni 2015 Excursie naar tuinen en buitenplaatsen in Herefordshire

Al sinds 2004 worden onder leiding van Karin Stolker tuinreizen gemaakt onder auspiciën van Garden Tours, doorgaans steeds naar verschillende counties in Engeland. Op deze wijze volgen we de ontwikkeling van de Britse tuincultuur en verschillende details zijn in onze eigen tuin gerealiseerd.

Juli 2015 Bezoek aan het van de Universiteit van Halle a.d. Saale

Van de hartelijke ontvangst in Halle waren we zeer onder de indruk. Er was een klein symposium georganiseerd ter ere van Professor Ernst-Gerhard Mahn, die pas na de 'Wende" eindelijk zijn professoraat kreeg. Ook hield Eddy hier een voordracht. Zie verder de rubriek Ecologie.

Juli 2015 Deelname aan het symposium van de International Association for Vegetation Science

 Dit symposium werd gehouden in de Universiteit van Brno in Tsjechië waar Marijke en Eddy werden ontvangen als eregasten. Het bijzondere programma voor Eddy wordt verder beschreven in de rubriek Ecologie.

September 2015 Symposium over 'De Groene Stad van de Toekomst'. Dit symposium werd georganiseerd door de Heimans en Thijsse Stichting en gaf een goede inkijk in ontwikkeling in de ecologie van de stad en de inbreng van de lokale bevolking.

Oktober 2015 Overlijden van dr. Philip Stoutjesdijk. Deze vermaarde microklimatoloog is vooral bekend geworden door zijn leerboek Microclimate vegetation and fauna, dat hij samen met prof. Jan Barkman publiceerde. Eind 2014 verscheen een tweede druk.


Juni 2016 Excursie naar tuinen en buitenplaatsen in het Peak District. Deze reis maakte deel uit van de hierboven al genoemde serie.

Juli 2016 Expositie van beeldende kunst in Noordwolde. Deze expositie maakt deel uit van een drietal exposities dat jaarlijks wordt  georganiseerd door de Stichting Kunstwerk! in de Stellingen, een volledig door vrijwillegers opgezette uitbreiding van de culturele betekenis van het dorp Noordwolde, waar zich ook het Nationale Vlechtmuseum bevindt en een Filmhuis wordt gerund. We noemen in het bijzonder deze expositie omdat Marijke een van de exposerende deelnemers was. Wij zijn beiden actieve vrijwilligers in deze stichting.

September 2016 Symposium over 'Wild of geordend'. De ondertitel 'natuurbeelden, strategieën en bondgenootschappen in het Nederlandse natuurbehoud' geeft aan hoe de natuur op uitenlopende manieren kan worden benaderd.

December 2016 Overlijden van dr. Pieter Schroevers. Een nationale figuur in de hydrobiologie en de natuurbescherming van Nederland met een filosofische inslag. Hij heeft veel, maar voornamelijk in het Nederlands gepubliceerd.Agenda Appendix 1:  Gebeurtenissen 2011-2014